Industrieel erfgoed als thuisbasis voor de technologie van morgen

Dé hotspot op het gebied van ICT en data

Industrieel erfgoed als thuisbasis voor de technologie van morgen

We zijn gevestigd in een oude machinefabriek. Een herkenbaar pand uit 1913 met een prachtige monumentale gevel. In de eerste helft van de vorige eeuw werden hier allerlei machines in elkaar gezet. Nu wordt hier gewerkt aan de technologie van morgen.  

Kom erbij

Van machinefabriek naar ICT- en datahotspot

Grasso vestigde zich in 1913 als eerste en lange tijd als enige op het industriegebied ten westen van de spoorlijn. De fabriek van de firma Grasso vormt nog steeds een bijzonder visitekaartje van dit stadsdeel. Hier werden in de vorige eeuw machines gebouwd voor de margarine- en zuivelindustrie, waaronder centrifuges en grote horizontale compressoren. Op het hoogtepunt werkten er op deze locatie meer dan 300 mensen. 

Het gebouw wordt gekenmerkt door talloze bijzondere elementen. Het meest opvallend is de statige ontvangsthal met het prachtige glas-in-loodraam. Dit kunstwerk is in 1958 aangeboden door het personeel bij het 100-jarig bestaan van Grasso, en is gemaakt door de Bossche glazenier Marius de Leeuw.

De nieuwe generatie ondernemers in Grasso maakt indruk met eigenwijze ideeën, duurzame oplossingen en slimme technologie. Dat doen we met dezelfde dosis lef om te vernieuwen als de vorige Grasso-generatie.

Ondernemen met dezelfde dosis lef als honderd jaar geleden 

Sterk dankzij onze partners

Ondernemers maken Grasso. Onze partners spelen daarbij een stimulerende rol.

Onze partners zorgen er mede voor dat deze community met succes kan groeien en ontplooien. We werken met ondernemers die écht van toegevoegde waarde zijn. 


 

Dank voor het invullen

Je bent bijna ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Er is een bevestiging via e-mail naar je onderweg.